|

Kırmızı Örgü Converse Patik Yapılışı

Kışın minikleri ayakları üşümesin diye kolaylıkla örebileceğiniz converse patik modeli örgü anlatımı;

Taban
Beyazla başlıyoruz. Birlikte dönüyoruz (spiral değil).

Dönüşler daha iyi olur, her turu bir ilmek kaydırma ile tamamlamanız veya dönüşün son noktası ile ilk noktası arasında örmeniz daha iyi sonuç verecektir.

1.- 14 zincir ve iki ilmek yapıp ilk sırayı tamamlıyoruz.

2.- 1 arttırma, 12 ikili trabzan, 7 ikili trabzan son noktada, Kumaşı çeviriyoruz ve diğer tarafta 12 ikili trabzan yapacağız, 5 ikili trabzan son noktada.

3.- 1 arttırma, 14 ikili trabzan, 5 arttırma, 14 ikili trabzan, 4 arttırma

4.- 1 ikili trabzan, 1 arttırma, 8 ikili trabzan, 6 tekli trabzan, 1 arttırma, 1 tekli trabzan, 1 arttırma, 1 tekli trabzan, 2 arttırma, 1 tekli trabzan, 1 arttırma, 1 tekli trabzan, 1 arttırma, 6 tekli trabzan, 8 ikili trabzan, 1 arttırma, 1 ikili trabzan, 1 arttırma, 1 ikili trabzan, 2 arttırma, 1 ikili trabzan, 1 arttırma.

60 ilmek oluşturduk.
Şimdi tabanın kenarlarını artırmaya başlıyoruz.

5.- Sadece kenarlarına, her noktada 1 sık iğne yapacağız (60)

6.- Beyaz renkle 5 sık iğne, siyah renge çeviriyoruz ve siyah renkte 40 sık iğne yapıyoruz , yine beyaza dönüyoruz ve beyaz renkte 15 sık iğne yapıyoruz .

7.- Beyaz renkle , her noktada 1 ikili trabzan (60)

8.- Siyaha dönüp , her noktada 1 sık iğne (60)

İpliği saklamak ve bebeği rahatsız etmeyecek şekilde düğümsüz olarak kapattık.

Yan Süsleri

Pembe renkte (ya da Converse için seçtiğiniz renkte) bir nokta öne 14  zincir bırakarak kanca. Sıralar halinde çalışıyoruz.

Bunu yaparken çok dikkatli olmalıyız ve Converse’in simetrik kalması için her iki tarafın önünde serbest iplikler bırakıyoruz.

9- Pembe ipliği serbest bırakıp kanca ile 14 zincir yaparız, 3 zincire tırmanarak ilk nokta olacağız ve toplamda 46 ilmek oluşturacağız
10- her noktada 1 sık iğne yapalım (46)
11.- 4 zinciri tırmandık, 2 atladık, 42 ​​ikili trabzan yaptık, dört zinciri kaldırdık ve son noktaya 1 sık iğne ile katılmaya başladık (iki zinciri atladık). Geri dönmek için boş olan zincirleri 3 ilmek kaydırma yaparız.
12.- 42 sık iğne
13.- 4 zincir artırıyoruz, 2 atlıyoruz, 38 ikili trabzan yapıyoruz, dört zincir artırıyoruz ve onlara son noktaya 1 sık iğne (iki zinciri atlıyoruz) katılıyoruz. Geri dönmek için bırakılan zincirlerde 3 ilmek kaydırma yapıyoruz.
14.- 38 sık iğne
15.- 4 zinciri tırmandık, 2 atladık, 34 ​​ikili trabzan yaptık, dört zinciri kaldırdık ve son noktaya 1 sık iğne ile katılmaya başladık (iki zinciri atladık). Geri dönmek için boş olan zincirleri 3 ilmek kaydırma yaparız.
16.- 34 sık iğne
17.- 4 zinciri tırmandık, 2 atladık, 30 ​​ikili trabzan yaptık, dört zinciri kaldırdık ve son noktaya 1 sık iğne ile katılmaya başladık (iki zinciri atladık). Geri dönmek için boş olan zincirleri 3 ilmek kaydırma yaparız.
18.- her noktada 1 sık iğne
Ön kısım
Yapmaktan açıklamak daha zordur, ancak dikişe gerek olmadığı ve bitirmek daha iyi olduğu için bu şekilde çok iyi yapılır. Ayrıca, Converse’in siyah şeritlerini yaparken, parmak başlığını dikersem oldukça farkedilirdi.
1. Beyaz ipliği kanca ediyoruz ve 14 ilmeğin hepsine 1 sık iğne yapıyoruz.
2. 14 ikili trabzan (her noktada 1 ikili trabzan)
3- 7 azaltma
4.- Bu bölüm karışık: 7 ikili trabzan’dan 1’e geçiyoruz, çünkü bizim için daha kolay, ya da tığ ile küçültüyorsun ya da bir örgü iğnesi ile birleştiriyoruz.
 Benim durumumda, her zincirin bir önceki döngüyü tığ ile ilişkilendirdim ve sanki tığ işi içinde sadece bir son iplik bırakılacaktım şekilde bir düşüş yapıyormuş gibi onları geçtim. Yani, 7’den bir noktaya (birinde 7 puan düşürme) geçmek; ipliği kapatır ve gizleriz.
5. Bir ucundan diğer ucuna 10 sık iğne yaparız.
6. Pembe ipliği kanca ediyoruz ve 10 ikili trabzan yapıyoruz
7…16.-  Her noktada 1 ikili trabzan (10 sıra ikili trabzan)
17.- 2 sık iğne, 2 tekli trabzan, 2 ikili trabzan, 2 tekli trabzan, 2 sık iğne
İpliği kapatır ve gizleriz.
Bağcıklar
beyaz iplikle 180 zincir çekip geri dönüyoruz tamamlıyoruz.

Similar Posts