Örgü Kız Çocuk Elbisesi Yapılışı

Merhaba arkadaşlar yine güzel bir örgü modeli ile sizinleyiz. Kız çocuklarınız için yazlık kullanabilecekleri çok güzel bir elbise modelini sizlerle paylaştık. Tığ ile kolaylıkla örebileceğiniz elbiseyi çocuklarınız da severek kullanacaklardır. Çocuğunuzun güzelliğine güzellik katacak elbise modelimizin yapılışı da oldukça basit. Açıklamalı, resimli ve diagramlı anlatımımız ile zorlanmadan kolaylıkla örebileceksiniz. Bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip ederek hergün paylaştığımız yeni örgü modellerinden ilk sizler haberdar olabilirsiniz. Kolay gelsin.

MALZEMELER

1 Yumak pembe ip

1 Yumak beyaz ip

2.5 mm lik tığ

YAPILIŞI

ARKA:

1: Örgüye pembe renk iplikle 45 cm boyunda zincir çekerek başlayın, 22 cm kafes örgü yapın.

2: Fırfırları için pembe renk iplikle kafes örgü üzerine bel kısmından başlayarak 5 cm arayla 4 defa 2 numaralı diyagramı uygulayarak örgünün etek kısmını bitirin.

3:Beyaz renk iplikle üst beden için kafes örgünün üzerine 1 numaralı diyagramı uygulayın.

4: Beden boyu 13 cm olduğunda kol evi için her iki taraftan 2’şer cm eksiltin.

5: Beden boyu 46 cm olduğunda her iki taraftan 7’şer cm’lik bölümleri 1 cm örerek, bitirin.

ÖN:

1: 1. 2. 3 ve 4. Maddeleri  arka beden ile aynı şekilde örün.

2: Beden boyu 20 cm olduğunda yaka için örgüyü ortalayın ve ortadan 3 cm’lik bölümü örmeden geri dönerek örgüye 2 parça şeklinde devam edin.

3: Yaka tarafından 2 defa 2’şer,1 defa 1 ’er cm eksiltin.

4: Beden boyu 47 cm olduğunda bitirin.

YAKA: Pembe renk iplikle aynı yere batarak * 1 sık iğne yapın, 2 zincir çekin, 3 adet trabzan yapın, 1 cm atlayın *işaretinden tekrar ederek oya yapın. Kol etrafına da aynı oyayı yaparak bitirin.

Güle Güle Kullanmaları Dileğiyle…

 

Similar Posts