|

Kolesterole İyi Gelen Yiyecekler

Kolesterole Neler İyi Gelir?

 

Kolesterol sağlık açısından büyük sorundur. Kolesterolün yüksek çıkması da aynı şekilde sağlığı olumsuz etkileyen sorunların başında gelir. Kolesterolü düşürmek içinse genelde başvurulan yöntemlerin başında ideal kiloyu yakalamak gelir. Doğru beslenmek ve düzenli spor yapmak buna yardımcı olur. İdeal kilo Doğru beslenme ve düzenli egzersiz yapmak kolesterolünüzü ve bunun yol açtığı hastalıkları yenmenizde çok yardımcı olacaktır. Kolesterole iyi gelen besinler arasında ilk üç sırada yer alan besinler omega 3 bakımından zengin balıklar, lif bakımından yüksek tahıllar ve yeşil sebzeler yer almaktadır. Eğer Kolesterolü düşürmek için ilaç kullanıyorsanız besinleri tüketmeden önce doktorunuza danışmalısınız.

 

Kolesterole İyi Gelen Besinler

 

 Yulaflı Gıdalar

 

Yulaflı gıdalar olarak kahvaltılarda tüketebileceğimiz yulaf ezmesi, mısır gevreği veya yulaf kepeği kolesterolü düşürmede yardımcı olur. Bunlara ilaven lifi yüksek olan elma, armut ve erik gibi meyvelerde tüketilebilir.

 

Fındık

 

Fındık sağlık açısından birçok yararı bulunan bir yiyecektir. Bunlardan biride içerdiği E vitamini ile Kolesterolü düşürebilmesidir. Fındık içerdiği lif ve doymamış yağ bakımından zengin yiyecektir. Buna ek olarak ceviz ve badem de tüketilebilir. Bu yiyecekler günde 1 avuçtan fazla tüketilmemesi iyi olacaktır.

 

 

 

   Balık

 

Omega 3 balıkta bulunan ve sağlık açısından önemli olan bir yağ asididir. Omega 3’ün faydalarından biri de kan basıncını düzenler ve kanın pıhtılaşmasının önüne geçer. Omega 3 bakımından zengin balıklar arasında Hamsi, sardalye, ton ve somon balıkları başlarda yer alır. Zeytinyağı, Ayçiçek yağı gibi işlenmediğinden dolayı daha sağlıklı bir yağ kaynağı olarak kullanılabilir. Zeytinyağının yüksek kalorisi nedeniyle kilosunu dengede tutmak veya zayıflamak isteyenler günde fazla tüketmemelidirler.

 

Kandaki kolesterol miktarı arttıkça damar tıkanıklarına kadar varan ciddi sağlık sorunlarına yol açabilmektedir. Yukarıda bahsedilen gıdalar ise damarlardaki tıkanıkların oluşmasını engellemektedir.

 

Similar Posts