|

Zayıflamak İçin Motivasyon

 

Motivasyon

 

Motivasyon kelimesi dilimize Latinceden girmiştir. Kelime anlamı olarak ”hareket ettirme, hareketlendirme, harekete geçirme” anlamı taşımaktadır. Motivasyon kelimesi içerisinde istekleri, dürtüleri, ihtiyaçları, arzuları barındıran çok derin ve genel bir kavramdır. Motivasyon bir insanı, bir canlıyı gerekli olan ya da arzuladığı bir isteği yerine getirmek için harekete geçirici güç rolünü oynamaktadır. Bu nedenledir ki motivasyon psikolojik bir olgu olarak tanımlanmış ve değişik açılardan ele alınması sağlanmıştır. Kimilerine göre motivasyon bireyin zihinsel olarak nereye gideceğini, ne yapacağını, nasıl bir hayata sahip olacağını kavramasıdır. Bilinçli bir şekilde karar vermesi ve bu kararı uygulamasıdır. Kimilerine göre bireyleri özel bir tepkiyle harekete geçmelerine, davranmalarına teşvik eden; bireyden veya çevreden kaynaklanan güdü ve güdüler topluluğuna verilen genel isimdir motivasyon. Kimilerine göre ise sade ve anlaşılır bir biçimde bir şeyi yapma isteğidir.

 

Motivasyonun başlangıcı motive olmakla başlar. Birey bir işe başlayacağı zaman öncelikle o konuyla ilgili kendisini motive edebilecek şeyleri saptamalı ve onlara zaman ayırmaya dikkat etmelidir ki yapacağı işe karşı istekliliği azalmasın tam tersi artmaya başlasın. Birey bir iş için gerekli motivasyonu kendine sağlayıp motive olursa o işi başarma olasılığı o kadar artmaktadır.

Zayıflamak İçin Motivasyon

           Zayıflama düşüncesi hemen hemen her kadının zihninde dönen ancak çoğu zaman ertelenen bir olgudur. Ertelenme sebeplerinin en temellerinden biri bireylerin kendilerini yeterince motive edememeleri ve bir türlü zayıflamaya başlayacak o gücü içlerinde bulamamalarıdır. Bu nedenle Zayıflama düşüncesinde olan bireylerin öncelikle motivasyonlarını çok yüksek tutmaları ve kendilerini motive edecek güçlü olgular bulmaları gerekmektedir. Motivasyonu yüksek olan bir bireyin zayıflama isteği hiçbir zaman sözde kalmamıştır. Motivasyon bireyi her zaman fiile itmiş ve fiilin sonuca kavuşmasına olanak sağlamıştır.

 

Similar Posts